J&T ARCH INVESTMENTS za posledných 12 mesiacov takmer strojnásobil svoj objem a investorom priniesol zhodnotenie vo výške 12,29 %. | J&T BANKA
Navigácia

Fond kvalifikovaných investorov J&T ARCH INVESTMENTS uzavrel rok 2021 s objemom aktív vo výške 530 miliónov eur. Popri zhodnotení existujúceho portfólia stojí za medziročným nárastom (+ 380 miliónov eur) predovšetkým nový primárny úpis investičných akcií. Fond je aj naďalej najlikvidnejším fondovým titulom na pražskej burze.

2 máj 2022

Za posledný kvartál sa obe investičné triedy akcií zhodnotili približne o tri percentá. Za posledných dvanásť mesiacov sa hodnota vlastného kapitálu pripadajúceho na jednu investičnú akciu zvýšila o 12,29 % v prípade eurovej triedy, respektíve o 12,54 % v prípade tej korunovej. Hodnota jednej akcie tak k 31. 12. 2021 predstavovala 1,1561 eura, respektíve 1,601 Kč.

vyvoj-ceny-akcii-vyhlasovany-stvrtrocne-investicnou-spolocnostou-za-posledny-rok.jpg

Počas štvrtého kvartálu fond navýšil svoje pozície v holdingovej spoločnosti J&T Capital Partners a v slovenskom maloobchodnom reťazci Terno. Portfólio nepriamo rozšíril o nové investície v oblasti e-commerce, maloobchodu a profesionálneho športu.

portfolio-fondu-k-31-12-2021-podla-sektorov.jpg