Wall Street ožila v Bratislave

Nevšedný zážitok zo sveta hudby, burzy a histórie včera zažili stovky návštevníkov centra hlavného mesta. Audiovizuálna šou HUDBA vs BURZA preniesla divákov na Hlavnom námestí do najdôležitejších udalostí z posledných 120 rokov. Na budovách námestia ožili prvá a druhá svetová vojna, zlaté 20. roky, aféra Watergate, 11. september, krach Lehman Brothers a mnohé iné dôležité udalosti, ktoré zamávali burzou.

Približne polhodinový koncert, ktorý spojil 15 zhudobnených období histórie s jedinečným vizuálnym zážitkom, priniesla verejnosti J&T Banka.  „Veľmi sa teším, že táto jedinečná šou oslovila mnoho ľudí, ktorí sa prišli pozrieť a spestrila tak spoločenský život v centre Bratislavy. Prepojenie svetov akciového trhu a umenia je unikátne a my radi prinášame nové nápady a podporujeme inovatívne myšlienky. Preto sa ani projekt HUDBA vs. BURZA predstavením nekončí. Od včera je aktívna edukatívna webová stránka, na ktorej si budete môcť vypočuť akýkoľvek úsek histórie burzy a prečítať si o hlavných udalostiach,“ hovorí Andrej Zaťko, riaditeľ a člen predstavenstva J&T Banky.

Najvýznamnejším historickým a ekonomickým udalostiam priradil zvuk uznávaný hudobný producent, multižánrový hudobník a vibrafonista Dalibor Kocian alias Stroon: Som rád, že som mohol byť súčasťou takého veľkého projektu, akým je HUDBA vs BURZA.  Zhudobniť množstvo udalostí od roku 1896 tak, aby boli atraktívne pre diváka a zároveň aby každá udalosť zohľadnila hudobné špecifická daného obdobia bola pre mňa výzva,“ uvádza.

Dokonalý hudobný zážitok umocnil 3D mapping a digitálne projekcie na 11 vysokovýkonných projektoroch a celkovej ploche 1575 m2 v podaní Akasha Visualstation. Najväčší mapping, aký kedy na Slovensku bol,  nasvietil súčasne tri steny budov Hlavného námestia, ktoré sa navzájom dopĺňali a tvorili jedinečný zážitok. Celá šou bola zaznamenaná na dvoch terabajtoch dát. „Digitálnym projekciám sa venujem už niekoľko rokov , no u nás táto technika nie je rozšírená tak, ako v zahraničí, a preto verím, že aj vďaka tomuto predstaveniu sa dostane viac do povedomia ľudí,“ uzatvára Alex Zelina z tímu vizuálnych umelcov Akasha Visualstation.

O nás:

Patríme medzi najrýchlejšie rastúce banky v regióne. Sme lídrom v oblasti privátneho a investičného bankovníctva. Na Slovensku administrujeme klientske aktíva vo výške 1,6 mld. EUR. Vytvárame unikátne investičné príležitosti s najvyššou mierou individuálneho prístupu. Ceníme si zásadu vzájomného úspechu, a preto sa s našimi klientmi delíme o výnosy. Považujeme ich za svojich partnerov. Naším cieľom je bohatšie Slovensko. V umení, vzdelávaní a startupových inováciách, preto podporujeme tie najlepšie projekty. Spoločne s J&T Bankou Praha, ruskou J&T Bank Zao, J&T Bank & Trust Corporation so sídlom na Barbadose a Poštovou bankou sme súčasťou bankového a finančného holdingu J&T Finance Group SE s aktívami vo výške 8,4 mld. EUR a kapitálom 1 mld EUR. Viac informácií na www.jtbanka.sk, www.jet.sk a www.hudbaburza.sk.